Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007

Έγλημα στο Da Capo


Ο Γιώργος Λακόπουλος είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος που ξέρει πάρα πολύ καλά την πολιτική και τί είδους παιχνίδια συμφωνίες και σκάνδαλα παίζονται στο παρασκήνιο. Αυτό το βιβλίο είναι μια καθαρά αστυνομική ιστορία αν και διαδραματίζεται κάπου στην περίοδο 1999 - 2000 (την περίοδο του χρηματιστηρίου). Σε όλο το βιβλίο η δράση παραμένει αμείωτη και ο αναγνώστης έχει ένα συνεχές ενδιαφέρον ως προς την εξέλιξη, προσπαθώντας κιόλας μπαίνοντας πολυ καλά στο κλίμα και ταυτίζοντας τον εαυτό του με τους ήρωες, να προβλέψει ποιός ήταν ο δολοφόνος και για ποιούς λόγους έκανε το έγκλημα.

Προσωπικά πιστεύω ότι το έγκλημα στο Da Capo δεν μένει επιφανειακά μόνο σε μια αστυνομική ιστορία φόνου αλλά αναφέρεται και σε άλλα εγκλήματα (του χρηματιστηρίου) - φωτογραφίζοντάς τα εμμέσως πλήν όμως σαφώς - παρουσιάζει δε την πολιτική ζωή της χώρας μας χωρίς μάσκες και προσωπεία, όπως ακριβώς είναι, δέσμια των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, των μεγάλων συγκροτημάτων τύπου και των επιχειρηματιών.

Αυτό το βιβλίο αξίζει να το διαβάσει κάποιος, γιατί αποτελεί μια πολύ καλά στημένη ιστορία η οποία έχει αδιατάραχη συνοχή και δεν αφήνει τον αναγνώστη να χαλαρώσει με το να γίνεται βαρετή ή να κάνει "κοιλιά". Ακόμα, θα υποψιάσει για διάφορα... που ίσως έγιναν εκείνη την περίοδο ;-) Το μόνο για το οποίο θα μπορούσα να αναφέρω σαν "μειονέκτημα" είναι ότι το τέλος είναι απότομο, σαν όμως να προμυνύεται συνέχεια... Αναμένουμε λοιπόν το επόμενο... ;-))

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ontws to telos itan san na sou arpazan to vivlio apo ta xeria etsi opws teleiwse, omws kata t'alla itan ena vivlio pou diabazetai euxarista kai se krataei se agwnia ;-)

Geo F.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.