Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

Φάε το Βάτραχό σου


Αγόρασα αυτό το βιβλίο καθαρά και μόνο για τον τίτλο του, το ομολογώ. Είναι όπως λέμε "πιασάρικος" στην καθημερινή γλώσσα. Μέχρι τότε δεν γνώριζα τον συγγραφέα (Brian Tracy) ο οποίος είναι αυθεντία στο time - people management, επαγγελματίας ομιλητής και παρακινητής (motivational speaker) και διεξάγει ομιλίες και classes σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτό το βιβλίο, με τον τόσο χιουμοριστικό τίτλο, επικεντρώνεται σε ένα βασικό σημείο. Υποθέτωντας ότι όλες σου οι εκρεμμότητες και αυτά που σε ανυσηχούν πιο πολύ είναι βάτραχοι, Φάε κάθε μέρα τον πιό μεγάλο, πιο άσχημο βάτραχο. Εν ολίγοις, ξεκίνα από τα πιο δύσκολα και πολύπλοκα θέματα και μετά πιάσε τα πιο απλά. Είναι ένα βιβλίο που καταπολεμάει την αναβλητικότητα, και βοηθάει τον αναγνώστη να οργανώσει την καθημερινότητά του, κατά ένα τρομερά μεγάλο βαθμό, ακολουθώντας απλά κάποιο σύστημα.

Ένα βιβλίο το οποίο είναι must για όσους έχουν την τάση να αναβάλουν τα πράγματα. Προσωπικά με βοήθησε να ξαναμπώ σε πορεία τελειώματος του μεταπτυχιακού μου ενώ φαινόταν ότι η όλη διαδικασία είχε βαλτώσει και κάποια θέματα αναβάλλονταν συνεχώς. Ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα, ακόμα και στο μετρό το πρωί, πηγαίνοντας για δουλειά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To sunistw anepifulakta, worked on me too :-)

Ανώνυμος είπε...

euxaristoume Giorgio!kai mono to review voh8aei polu.fantazomai to periexomeno..ta apotelesmata toy 8a ta ma8eis face to face:-)