Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Φασολάκια :-)

Πρίν λίγο καιρό ξεκίνησα το πρόγραμμα διατροφής και συμβιβάστηκα με την ιδέα ότι θα πρέπει να ξαναρχίσω να μαγειρεύω όπως έκανα όσο καιρό ήμουν στο πανεπιστήμιο. Η αλήθεια είναι ότι με το φαγητό ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα. Το θέμα ήταν ότι δεν μαγείρευα τα πάντα... Τώρα όμως που ξαναμπήκαμε στο στίβο θα τρέξουμε. :-)

Το σημερινό μας μεσημεριανό.... Φασολάκια :-) εύκολο αλλά σίγουρα όχι λαχταριστό αν είσαι οπαδός του κρέατος :-) λίγα και απλά τα υλικά και εύκολη διαδικασία ετοιμασίας

Υλικά:

1 κιλό κατεψυγμένα φασολάκια  (ναι μου αρέσει η ευκολία κατηγορήστε με)
1 πακέτο τομάτα pumaro ή 2 μεσαίες τομάτες τριμμένες
2 ξερά κρεμμύδια
1 ποτήρι κρασί
Μισό ποτήρι νερό
10 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση: απλούστατη

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (έβγαλα και τον κορμό τους :-) ) και σωτάρουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα φασολάκια, το νερό και τον χυμό τομάτας ή τις τριμμένες τομάτες. Αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να χυλώσουν όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά :-)

Tip: όπως όλα τα λαδερά φαγητά πιθανότατα αύριο να είναι ακόμα νοστιμότερο :-)))))



Το κρασάκι 


Σνιφ σνιφ ... κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο


Φασολάκια στο ξεπάγωμα


Ο κλασσικός χυμός Τομάτας ;))


Και το φαγητό μας κατά την εκτέλεση ...

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και δεν το φωτογράφησα .... την επόμενη φορά που θα μαγειρέψω όμως θα το κάνω ;-)

Συμβουλή: εάν τα μαγειρέψετε όπως εγώ χωρίς πολύ ξεπάγωμα ίσως να θέλετε λιγότερο νερό μιας και αυτά θα βγάλουν υγρά. Η ποσότητα του νερού που βάζουμε έχει απευθείας σχέση με το πόσο ζουμί θέλουμε να έχει το φαγητό μας... αν θέλουμε να το κάνουμε πιο "σφιχτό" χρειάζεται λιγότερο νεράκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: